|
Ubezwłasnowolnienie - Forum prawne
Ubezwłasnowolnienie całkowite, ubezwłasnowolnienie częściowe, opieka, kuratela. Forum prawne. Znajdziesz tu porady prawne na temat ubezwłasnowolnienia.
|
opiekun prawny a długi ubezwłasnowolnionego |
Autor |
Wiadomość |
maria725
|
Wysłany: 11 Lipiec 2014, 17:26 opiekun prawny a długi ubezwłasnowolnionego
|
|
|
witam ,jestem żoną oraz opiekunem prawnym ubezwłasnowolnionego męża ojca moich dzieci.Otrzymuję świadczenia rodzinne i alimentacyjne z funduszu alimentacyjnego,i teraz mam pytanie -
fundusz alimentacyjny oznaczył mnie jako opiekuna prawnego do oddania jego długów alimentacyjnych wskazał mnie jako dłużnika ,czy fundusz ma rację. dodam iż wyżej wymieniony nie ma nawet renty tylko zasiłek staly pozdrawiam |
|
|
|
 |
Łukasz Obrał
Administrator www.prawo-porady.pl

Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Wrz 2010 Posty: 182 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 23 Lipiec 2014, 11:37
|
|
|
Pani jako opiekun prawny nie odpowiada za długi ubezwłasnowolnionego męża.
Dłużnikiem jest Pani mąż, który jest reprezentowany przez Panią jako opiekuna prawnego.
Może Pani wystąpić do urzędu z pytaniem dlaczego oznaczają Panią jako dłużniczkę, skoro dłużnikiem jest Pani mąż. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
poradnictwo reklama
|